Avtal

line

Valparna är givetvis registrerade i SKK (Svenska Kennel Klubben) vid leverans. Det köpeavtal vi använder är det standardavtal som utfärdas av SKK. De är vaccinerade, ID-märkta och veterinärbesiktigade.

Våra krav, som också skrivs in köpeavtalet, är att alla de som köper hund av oss skall röntga sin hunds höft- samt armbågsleder någon gång mellan den är 12-18 månader gammal. Dessutom vill vi att hunden skall mentalbeskrivas (MH-beskrivning). MH-beskrivningen brukar vi arrangera så att hela kullen gör detta test samtidigt. Det är ett fint tillfälle att träffa alla kullsyskon som ofta bor spridda i landet. Kan någon inte komma vid just det tillfälle som är tänkt kan beskrivningen givetvis göras senare. Det viktiga är att hunden mentalbeskrivs, och det innan den är 18 månader.

Övrigt I övrigt har vi självklara grundkrav. Du skall vara väl införstådd med vad det innebär att köpa hund, och i synnerhet rottweiler. Veta vad rasen kräver av dig som hundägare. Du skall ha den tid det krävs för att träna och helt enkelt ha hund. Du måste ha intresse av att jobba med din hund. Rottweilern är en brukshund som kräver mental stimulans för att må bra! Det är en dominant ras som därmed ställer något högre krav på dig som hundägare. Du bör se till att du har kunskapen, viljan och ambitionen det krävs för att uppfostra din valp till en sund bra individ. Vi ser gärna att du tillsammans med din valp minst går på en valp- och grundkurs.

I gengäld erbjuder vi dig support och engagemang, valpträffar och träningshelger. Vi arrangerar gemensamma MH-beskrivningar kullvis.

Vi prioriterar de presumtiva valpköpare som har målet satt för tävling. Vi tycker att man som valpköpare skall ställa höga krav på såväl den tilltänkta valpens föräldradjur som sin uppfödare. Du skall känna att din uppfödare bryr sig om dig och hunden, samt har erfoderlig kompetens. Till din uppfödare skall du kunna vända dig för råd och frågor i alla lägen! Liksom valpköparen skall ställa höga krav gör vi det på våra valpköpare....