Köpa valp
line

::.Köpa rottweiler.::

Att skaffa hund är en sak, att skaffa rottweiler en annan! Många har insett rasens kvalitéer och aldrig har väl rottisen varit så populär som nu, på gott och ont. Efterfrågan skapar producenter. Många av både de som föder upp och skaffar rottweiler har varken kunskap eller lämplighet att hantera rasen. Därför är det extra viktigt att du som valpköpare ser till att du skaffar din valp hos en kompetent uppfödare. Självfallet minst lika viktigt att den som skaffar sig en rottweiler är väl medveten om vad det innebär i fråga om arbete, tid och engagemang.

Rasen har pga tvivelaktiga hundägare fått ett oförtjänat dåligt ryckte. Genom att vara selektiv, ha kunskap och vara väl förberedd kan man undvika att spä på detta. Lydnadsträning och socialträning är viktiga moment i uppfostran. Rottweilern kräver daglig aktivitet, och att aktivera hjärnan är minst lika viktigt som att fysiskt motionera hunden. Kanske än viktigare. Den som tycker att det låter jobbigt bör välja en annan ras. En understimulerad rottis är ingen bra rottis! Rottweilern är en brukshund, så träning av lydnad, spårarbete, sökarbete och liknande är absolut ett krav!

Vi säljer inga valpar över telefon utan vill träffa alla våra presumtiva valpköpare. Detta både för vår och den blivande valpköparens skull.

Hunden är ett flockdjur, det vill säga att den är beroende av sina gruppmedlemmar för att överleva i vilt tillstånd. För att överleva i gruppen, rättar den sig efter reglerna i den, detta gör att den är lätt att fostra till det mänskliga familjelivet. Som flockledare är det ditt ansvar att se till att din hund mår bra. Den skall ha mat, trygghet, närhet, lek, värme och stimulans. Valpar är aldrig ifrån flocken längre stunder, lämna den därför inte ensam mer än nödvändigt. En vuxen hund bör inte lämnas ensam mer än totalt fyra till fem timmar per dygn för att den skall må bra.

Detta måste du ta ställning till redan innan du skaffar hund. Ställ dig frågorna: Vad gör jag av min hund på dagarna när jag jobbar? Hur ser mitt liv ut och vad har jag för planer? Passar en hund in i min vardag och i min framtid? Nästa fråga du bör ställa dig innan du skaffar en rottweiler är: Vill jag jobba med min hund, eller borde jag se över val av ras?

Det finns ungefär 200 raser att välja emellan, varför vill jag ha en rottweiler. Rottweilern är en brukshund och det är en krävande ras. Den är tuff mentalt och vill jobba för att må bra. Nästa steg är att hitta en seriös uppfödare som man får förtroende för. Att köpa en rottweiler i gula tidningen kan gå bra, men vågar du chansa? Säger uppfödaren efter ett samtal att du inte bör skaffa dig en rottweiler som förstagångshund, är det inte för att vara elak. Ta till dig av rådet och fundera en gång till: Klarar jag verkligen detta? Gå inte bara vidare och köp hunden någon annanstans!

Ett sätt att hitta sin uppfödare kan vara som du gör nu, besök hemsidor. Som komplement bör du prata med SKK för att se om kenneln är godkänd. Besök utställningar och tävlingar, prata med andra rottisägare, besök fler kennlar och jämför. Du har rätt att ställa krav på uppfödaren. Det är viktigt att det känns bra hela vägen. Uppfödaren skall ha kunskap, engagemang och målinriktning med sin uppfödning. Till din uppfödare skall du alltid kunna vända dig för stöd, hjälp och med frågor. Har kenneln ingen valpkull just nu kan det vara väl värt att vänta! Din hund är en kompis du förhoppningsvis ska ha i många år framöver. Visst är det då viktigt att den kommer från ett ställe som känns bra hellre än att ta en valp från någon annan bara för att tiden stämmer bättre! Passa istället på att förbereda dig till dagen då valpen kommer. Läs allt du kommer över!